MENU
 
 

SLIDESHOW
  • 4xjrtjcd_x5e_0GX.jpg
  • any_gms_youth_to_business_forum_7_w9a_XgO.jpg
  • jpv_4kn_gms_youth_to_business_forum_4_nol_LBx.jpg
  • rjx_gms_youth_to_business_forum_5_a23_lIz.jpg
 

Youth to Business Forum

 

2014-07-29 23:32:49

Global Market Solutions je kompanija koja je uvijek zainteresirana za upoznavanje potencijalnih članova našeg tima i rado podržavamo sve projekte koji okupljaju studente, buduće stručnjake, kako bismo stvorili kontakte koji mogu biti na obostranu korist. U maju 2013.  partnerski smo podržali projekat najveće međunarodne organizacije studenata AIESEC, Youth to Business Forum.

Ideja projekta je povezivanje poslovnog okruženja s mladim ljudima, a sve s ciljem stvaranja novih ideja i inovativnih rješenja za budućnost Bosne i Hercegovine.

Sarajevo Youth to Business Forum nije bio namijenjen samo studentima - članovima organizacije, već i svim mladima koji su zainteresirani za inovativan i dinamičan događaj kojem su prisustvovale vodeće kompanije, nevladine organizacije, predstavnici vlasti, te predstavnici medija.

Tri osnovne teme i oblasti o kojima se raspravljalo  na forumu bile su uživanje u učešću kroz volontiranje, uzroci, problemi i posljedice nezaposlenosti, inovativnost u modernom poslovanju.

Događaj je zamišljen kao niz rasprava i radionica koje su organizirale neke od vodećih kompanija i organizacija u poslovnom svijetu naše zemlje. Osim otvorenih diskusija o navedenim temama, za studente su bile organizirane radionice na kojima su imali priliku usavršiti svoje vještine, te priliku da nam ostave svoj CV.