MENU
 
 

SLIDESHOW
  • fjm_photo_1_gqv_3Lz.JPG
  • h59_photo_4_555_fNr.JPG
  • htz_burch2_ynr_57x.jpg
  • im8_burch3_otm_8nU.jpg
  • wuer2hj5_x87_Lz9.jpg
 

Društveno-odgovorno poslovanje GMS-a u saradnji sa studentima

 

2014-07-29 23:32:54

Tokom zimskog semestra, direktorica GMS-a, Amra Hašimbegović je održala dva predavanja studentima Ekonmskog fakulteta i to na predmetima profesora Nenada Brkića i profesorice Zijade Rahimić. Kod profesorice Rahimić direktorica Amra Hašimbegović je studentima prezentirala značaj kvalitete usluge za svaku kompaniju. Studenti profesora Brkića su naučili više o kvalitetu usluge u bankarskom sektoru. Svaki semestar GMS se rado odaziva pozivima profesora da studentima prenese dio svog znanja i iskustava kako bi im pomogli u shvatanju poslovnog okruženja. 
U mjesecu aprilu GMS je učestvovao u programu „Imam ideju“ kada su uposlenici GMS-a educirali studente o istraživanju tržišta i nevjerovatnom utjecaju socijalnih mreža na svaku poslovnu ideju. GMS je studente uputio u osnove istraživanja tržišta, načina na koji se istražuje tržište, te o samoj interpretaciji rezultata. Što se tiče socijalnih mreža, GMS je uspio studentima kroz različite primjere prikazati koliko je kompanijama neophodno komuniciranje s potrošačima i na tim platformama.
Bosna Sema Obrazovne institucije su 14. i 15. aprila organzirale Career Days '14 gdje je GMS prvi dan održao kratku prezentaciju o nastanku GMS-a, djelatnostima i uslugama koje kompanija nudi. Drugi dan studenti Burch Univerziteta su imali priliku da upoznaju GMS malo bolje tokom sajma, gdje su postavljali pitanja i informirali se o svojim budućim karijerama i mogućnostima rada u GMS-u.
Krajem aprila, tačnije 25. aprila Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu je organizirao Sajam poslova, gdje je GMS drugu godinu zaredom učestvovao. Na Sajmu je GMS prezentirao svoje usluge i nudio mogućnosti zaposlenja, volontiranja i stažiranja studentima. Tokom Sajma GMS je privukao mnogo pažnje zahvaljujući raznovrsnim uslugama koje kompanija nudi, ali i odličnim uvjetima za studente koji su u potrazi za zaposlenjem ili volontiranjem.
U mjesecu maju GMS je nastavio saradnju sa studentima, ovaj put 10. maja učešćem na Youth to Business forumu i tako nastavio prošlogodišnju saradnju s AIESEC-om. GMS je održao edukaciju na temu „Kreativnost u modernom poslovanju“ gdje je većoj grupi studenata na zanimljiv i interaktivan način predstavljen značaj kreativnosti u svakom poslu kojim će se studenti u budućnosti baviti. Direktorica GMS-a, Amra Hašimbegović, je u svom govoru na otvaranju Foruma istakla značaj društvene odgovornosti svake kompanije i pozvala sve studente na aktivnije djelovanje. Komentari i rekacije studenata nakon edukacije su bili više nego pozitivni, te su posebno istakli način na koji je GMS uključio studente u razmjenu mišljenja.